Ce este pansexualitatea: cum se diferenţiază pansexualii de bisexuali

Ce este pansexualitatea: cum se diferenţiază pansexualii de bisexuali

Ce este pansexualitatea FOTO oprah.com

Ce este pansexualitatea. Heterosexualitatea, homosexualitatea şi bisexualitatea sunt termeni cu care majoritatea persoanelor sunt deja familiarizate, dar o nouă orientare sexuală, pansexualitatea, stârneşte controverse la nivel mondial.

Ce este pansexualitatea

Pansexualitatea sau omnisexualitatea este o categorie nouă de identitate sexuală. Acest termen, deşi nu este definit oficial, se referă la acei oameni care simt atracţie sexuală şi emoţională faţă de orice persoană, indiferent de sexul biologic sau identitatea sexuală a acesteia. Spre deosebire de bisexualitate, care implică atracţie sexuală faţă de ambele sexe, pansexualitatea include şi atracţia faţă de transsexuali, androgini sau alte genuri. 
 

Ce este pansexualitatea: cântăreaţa Miley Cyrus este pansexuală

Conceptul pansexualităţii datează din timpuriul secolului al XX-lea şi se regăseşte în notiţele celebrului psihanalist Sigmund Freud, care credea că toţi oamenii, în comportamentul lor, sunt influenţaţi într-un fel sau altul de instinct sexual. 
 
Cântăreaţa Miley Cyrus s-a declarat recent pansexuală, fapt care a adus în atenţia publicului această orientare. „Sunt foarte deschisă în legătură cu acest subiect: sunt pansexuală“, spune  Miley Cyrus (22 de ani), care apare pe coperta ediţiei din luna octombrie a revistei „Elle UK“, potrivit Mediafax. „Nu sunt, însă, într-o relaţie. Am 22 de ani, merg la întâlniri, dar îmi schimb stilul la fiecare două săptămâni, cu atât mai mult persoana cu care sunt împreună“, a continuat cântăreaţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările