Cât de normală este viaţa ta sexuală în cuplu?

Cât de normală este viaţa ta sexuală în cuplu?

Rezultatele unui studiu au arătat că 35% din persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani fac sex de două sau trei ori pe săptămână. FOTO Arhivă Adevărul

Cât de des fac sex cuplurile căsătorite? Este normal să ai fantezii sexuale cu altcineva decât partenerul de viaţă? Reputatul sexolog britanic Tracey Cox răspunde celor mai des întâlnite întrebări legate de sexualitate.

Obiceiurile sexuale ale culplurilor căsătorite sunt foarte diferite, dar putem vorbi de o normalitate a vieţii intime, renumitul sexolog britanic Tracey Cox. Ea a oferit pentru publicaţia „Daily Mail” câteva statistici la care cuplurile se pot raporta pentru a-şi evalua viaţa sexuală.
 
Cât de des fac sex cuplurile căsătorite?
 
Rezultatele unui studiu au arătat că 35% din persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani fac sex de două sau trei ori pe săptămână, iar doar 24% din cupluri fac sex de mai mult de trei ori.
 
De asemenea, 48% din persoanele cu vârste între 25 şi 29 de ani fac sex de câteva ori pe lună, iar 35% din acestea fac sex de câtev ori pe săptămână. Statisticile au mai arătat că 50% din persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani fac sex de câtva ori pe lună, 21 din acestea fac sex de două sau trei ori pe săptămână, 47% din persoanele cu vârste între 40 şi 49 de ani fac sex de câteva ori pe lună, iar doar 20% din acestea fac sex de două sau trei ori pe săptămână. 
 
Potrivit rezultatelor, 36% din oamenii cu vârste între 50 şi 59 de ani şi 35% din cei cu vârste între 60 şi 69 de ani fac sex de câteva ori pe lună, iar oamenii care întreţin relaţii sexuale des în primul an de relaţie vor face sex des şi pe viitor. 
 
Când apare tentaţia aventurilor extraconjugale
 
Tracey Cox susţine că de cele mai multe ori, oamenii caută alinare în braţele altei persoane decât cea cu care au o relaţie atunci când apar schimbări dramatice în viaţa lor, precum schimbarea prefixului vârstei, o slujbă nouă, moarte unui părinte sau mutarea în alt oraş.
 
Cât de normale sunt fanteziile sexuale cu alte persoane
 
Fanteziile sexuale apar, potrivit unui studiu realizat de britanici pe un eşantion de 20.000 de persoane, în cazul a 96% din bărbaţi şi 90% din femei. Cu toate acestea, 95% din persoanele intervievate au declarat că nu îşi dezvăluie fanteziile pentru că, de obicei, acestea includ alte persoane decât partenerul de viaţă.


Cât de repede ejaculează bărbaţii

Potrivit lui Tracey Cox, majoritatea bărbaţilor ejaculează între patru şi zece minute de la penetrare şi, după rezultatele unor studii, în ultimii 80 de ani doar un sfert din femei au orgasm constant în timpul actului sexual.
 
Câte cupluri încearcă sexul anal
 
Între 20% şi 35% din cupluri au încercat sexul anal, pe când în urmă cu zece ani statisticile arătau că doar până la 10% din cupluri au încercat.
 
De asemenea, sexul oral este practicat, potrivit cercetărilor, de 91% din femei şi de 79% din bărbaţi. 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările