Prepararea mezelurilor în gospodărie: salam ţărănesc din ingrediente naturale

Prepararea mezelurilor în gospodărie: salam ţărănesc din ingrediente naturale

Salam ţărănesc din ingrediente naturale

După numeroasele scandaluri legate de provenienţa cărnii utilizată în prepararea mzelurilor, mulţi români au redus considerabil consumul acestor produse. Pentru a vă bucura de gustul acestora, fără a vă pune sănătatea în pericol, vă prezentăm reţeta salamului ţărănesc ce poate fi preparat cu uşurinţă în propria bucătărie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ingrediente:

60% carne de vită

40% fleică de porc tare

Condimente şi aditivi pentru fiecare kilogram de pastă pentru salam:

24 grame amestec de sare

4 grame piper negru măcinat

5 grame piper negru zdrobit

puţin rom

1 căţel de usturoi

Se îndepărtează şoriciul de pe fleica de porc. Se înlătură cartilajele (zgârciurile) şi bucăţile moi de grăsime. Materialul este congelat, după care se dă prin maşina de tocat cu sita de 8 mm, se frământă bine şi se umple în membrane din colagen sau de vită. Usturoiul trebuie tocat mărunt înainte de a fi dat prin maşina de tocat. Salamul se atârnă pentru maturare sau afumare.

Sursă: Carte „Prepararea mezelurilor în gospodărie“, editura Casa

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: