O familie de fermieri italieni a stabilit un nou record mondial: cea mai mare cireaşă din lume

O familie de fermieri italieni a stabilit un nou record mondial: cea mai mare cireaşă din lume

Un grup de fermieri italieni au crescut cea mai mare cireaşă din lume FOTO Guinness World Records

O familie de fermieri italieni au stabilit recordul mondial pentru cea mai mare cireaşă cultivată, fructul având 33 de grame.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fructul a fost cultivat în livada lui Alberto şi Giuseppe Rosso din Pecetto Torinese, o localitatea din apropierea oraşului Torino recunoscută pentru producţia de cireşe. 

„De ceva ani am observat că cireşele noastre au mărimi care se apropie de cartea recordurilor, iar anul acesta am decis să facem lucrul corect şi să chemăm mai mulţi experţi”, a declarat Alberto Rosso pentru publicaţia italiană la Repubblica.

Familia Rosso cultivă cireşe de mai bine de un secol.

Cireaşa care a stabilit noul record mondial cântăreşte 33.05 grame, depăşind recordul anterior, de 26.45 grame, stabilit de un alt cultivator italian în luna februarie a anului trecut.

Recordul a fost stabilit cu toate că anul curent s-a dovedit unul greu pentru producţia de cirese în Italia din cauza condiţiilor meteo, conform grupului italian de fermieri Coldiretti. În ciuda acestui fapt, Italia rămâne principala ţară producătoare de cireşe din Uniunea Europeană, având peste 30.000 de hectare cu plantaţii de cireşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările