Lava Cake cu caramel sărat, reţetă recomandată de chef Florin Dumitrescu

Lava Cake cu caramel sărat, reţetă recomandată de chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, jurat al emisiunii Chefi la cuţite, recomandă una dintre cele mai bune reţete de lava cake. Se serveşte cu îngheţată de vanilie, caramel sărat şi dulceaţa de fructe de pădure!

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 60 g zahăr (pudra)
  • 30 g făină (cernută)
  • 170 g ciocolată
  • 100 g zahăr
  • 50 ml smântâna de gătit 32%
  • 130 g unt
  • 10 ml coniac
  • 10 g sare (grunjoasă)

Mod de preparare:

115 g de unt şi ciocolată se topesc la bain-mărie şi se amestecă până se omogenizează. Se separă două ouă, din care se folosesc doar gălbenuşurile. Împreună cu două ouă întregi şi cu 60 g de zahăr se băţ la mixer. Se încorporează cele două compoziţii (ouăle şi ciocolată) şi se adaugă făină, care se cerne. Se amestecă cu un tel şi se aerează.  Într-o formă de soufle de aluminiu de unică folosinţă, tapetata cu unt şi făină, se pune aluatul de ciocolată până sus. Se bagă la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Se serveşte cu îngheţată de vanilie, caramel sărat şi dulceaţa de fructe de pădure!

Pentru caramel sărat: Se topesc 100 g de zahăr şi se flambează cu coniac în momentul în care nu mai are niciun cristal de zahăr şi este complet topit. Se pun smântâna de gătit şi 15 g de unt. Se amestecă şi să lasă la răcit la temperatură camerei. La final se adaugă sarea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările