Ingredientele care transformă o cafea cu gheaţă în cea mai bună şi răcoritoare băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO matthew-rowley.blogspot.com
FOTO matthew-rowley.blogspot.com

O înghiţitură de cafea cu gheaţă într-o zi caniculară ne energizează, însă pentru a fi cu adevărat o băutură delicioasă şi răcoritoare ar fi bine să urmaţi sfatul unui expert culinar şi să adăugaţi câteva ingrediente surprinzătoare.

Bloggerul culinar Claire Thomas a dezvăluit pentru Huffington Post reţeta celei mai răcoritoare şi mai aromate cafele cu gheaţă pe care o putem savura în sezonul estival. 

Unul dintre secrete este să punem în cafea cuburi de gheaţă făcute tot din cafea. Aşa băutura îşi va păstra aroma intensă, care se pierde dacă folosim cuburi obişnuite, făcute doar din apă.

cafea

De asemenea, pentru a-i oferi cafelei o savoare aparte, Thomas face cuburi de gheaţă şi din apa în care a infuzat condimente proaspete. Aceasta sugerează să ne jucăm cu arome diferite pentru a afla ce ne place în mod deosebit, cum ar fi  scorţişoară sau cardamom. "Ador cafeaua cu cardamom. Îi adaugă note uşor picante, devine astfel o băutură exotică“, spune Thomas. 

cafea

FOTO theluxuryspot.com

O variantă pentru a face cafea cu gheaţă şi cardamom este să măcinăm câteva păstăi de cardamom împreună cu boabele de cafea. Apoi preparaţi cafeaua ca de obicei şi răciţi lichidul în tăviţe pentru gheaţă. Pentru a le oferi cuburilor de cafea cu cardamom o notă aparte, puteţi amesteca în tăviţe şi puţin lapte sau lapte de nucă de cocos. Pe măsură ce gheaţa se va topi în cafea, băutura va deveni mai cremoasă. Puteţi face o cantitate mai mare de cuburi de gheaţă, cu diverse arome, iar aşa veţi avea oricând la dispoziţie ingredientele perfecte pentru o cafea rece şi delicioasă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite