Cum să prepari acasă croissant fraged franţuzesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită popularităţii enorme a croissantului franţuzesc, cu timpul au apărut diverse metode de a scurta procedeul de fabricaţie. Totuşi, un aluat preparat la nivel industrial nu se compară cu cel din ingredient natural produs în propria bucătărie.

Ingrediente croissant franţuzesc:

  • 250 ml lapte
  • 450 g făină
  • 20 g drojdie
  • un praf sare
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 3-4 linguri unt topit
  • 150 g unt pentru întins

   

Ingrediente cremă croissant franţuzesc:

  • 500 ml lapte
  • o păstaie vanilie
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri făină

Mod de preparare croissant franţuzesc:

Se cerne făina, se amestecă drojdia cu laptele, se adaugă făina cu untul topit, sa­rea şi zahărul. Se încorporează ingredientele şi se obţine un aluat uşor de frământat. Se întinde în formă dreptunghiulară. Pe mijloc se pune untul moale. Se împachetează şi se dă la rece.

Se repetă frământarea si împachetarea de 2-3 ori şi se lasă la rece. Între timp, se pregăteşte crema. Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie. Se freacă zahărul cu ouăle şi cu un praf de sare. Se adaugă făina cernută şi laptele fierbinte. Se amestecă continuu, la foc moderat.

După ce a fiert, se dă deoparte şi se adaugă untul. Se întinde aluatul şi se taie fâşii care se umplu cu crema răcită şi se rulează în formă de minicroissainte. Se ung cu ou şi se coc.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite