Cum se prepară cei mai buni burgeri de casă, cu carne de vită şi de porc: secretele deliciosului „Insanity Burger”, reţeta lui Jamie Oliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de Ziua Independenţei SUA, vă propunem două reţete apetisante de burgeri de casă, inclusiv celebrul „Insanity Burger” recomandat de bucătarul Jamie Oliver, o nebunie culinară de arome şi texturi.

Chiar dacă America este considerată patria hamburgerului, se pare că moda chiftelelor în chiflă ar fi pornit de la imigranţii germani din Hamburg care au ajuns in SUA în secolul al XIX-lea şi au început să vândă bucăţile imense din carne de vită. 

Burgerul modern, aşa cum îl ştim astăzi, ar fi fost inventat în statul Wisconsin. În 1885, Charles Nagreen a început să vândă la târguri locale chiftelele clasice sub formă de sendvişuri numite hamburgeri. În timp, burgerul a devenit tot mai complex, cu tot mai multe ingrediente şi sosuri.

„Insanity Burger”, reţeta lui Jamie Oliver

Ingrediente:

500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită
6 felii bacon (opţional)
sare
piper
ketchup dulce
muştar dulce
2 cepe roşii mari
6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi
6 chifle pentru hamburger
maioneză
3-4 castraveţi muraţi
salata iceberg sau salată verde, clasică  -  8 sau 10 frunze

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Se formează 6 burgeri şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte.

Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii se taie rondele, iar chiflele în jumătate. Prăjiţi feliile de bacon în tigaie, pe ambele părţi, şi lăsaţi-le pe o farfurie.

După toate aceste pregătiri, încingeţi o tigaie de teflon sau un grill electric, dacă nu-i faceţi la grătar de lemne sau cărbuni, şi puneţi burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte. Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, ca să adăugaţi şi caşcavalul deasupra, apoi scoateţi burgerii pe farfurie.

Urmează să încălziţi puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi le scoateţi şi începeţi să montaţi hamburgerii.  Pe baza chiflei se pune puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul chiflei, pe care l-aţi uns puţin ketchup pe interior. Burgerii se servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi. Poftă bună!

image

FOTO gusfacegrillah.com

Burger cu carne de vită

Ingrediente:

500 gr carne de vită tocată
2 ouă
1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
1 ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi pisaţi
sare, piper
2 linguriţe cu amestec de mărar, oregano, cimbru, boia de ardei (dulce sau iute, cum preferaţi)
chifle cu susan
caşcaval felii
salata verde
felii de roşii

Mod de preparare: 

Carnea de vită se amestecă bine cu ceapa, ouăle, bicarbonatul, usturoiul, sarea, piperul şi mixul de ierburi aromatice. Compoziţia se lasă să se odihnească un sfert de oră şi apoi formăm chiftele şi le punem într-o tavă pe hârtie de copt. Băgăm tava la cuptor, la 200 grade, timp de 15 minute, dar burgerii pot fi făcuţi şi la grătar sau prăjiţi în foarte puţin ulei, conform gustos.ro. Se pune câte o bucată de carne în chiflă, adăugaţi feliile de caşcaval, roşiile şi salata. Puteţi să adăugaţi şi un sos, ketchup  sau muştar, după preferinţă. Se savurează calzi. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite