Chec delicios cu ciocolată, ideal pentru a fi servit cu îngheţată în zilele calde

Chec
delicios cu ciocolată, ideal pentru a fi servit cu îngheţată în zilele calde

Chec cu ciocolata

Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 60 g făină
  • o linguriţă praf de copt
  • 80 g unt
  • 50 g făină de migdale
  • o lingură fructe din vişinată


Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml frişca lichidă

 

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu zahărul până la albire, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi untul topit, făina de migdale, ciocolata topită şi fructele bine scurse.

Se toarnă aluatul în forma de copt unsă şi se coace 35 de minute. Se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru glazură se fierbe frişca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă şi apoi se toarnă peste checul răcit.

 După preferinţe, checul poate fi ornat cu frişcă sau servit cu îngheţată.

Sursă: restaurantdelux.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: