Ce conţin de fapt cartofii prăjiţi de la McDonald's? Un bucătar dezvăluie toate ingredientele

Ce conţin de fapt cartofii prăjiţi de la McDonald's? Un bucătar dezvăluie toate ingredientele

Cartofii prăjiţi de la McDonald's conţin 9 ingrediente/FOTO chicago.cbslocal.com

În urma unei întrebări online, un bucătar american prezintă îngredientele care se regăsesc în cartofii prăjiţi de la McDonald’s şi spune dacă acestea sunt periculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un utilizator a întrebat pe site-ul Quora de ce foloseşte McDonald’s 14 ingrediente diferite pentru aceşti cartofi, deosebit de populari printre clienţi.

În realitate, după cum scrie şi pe site-ul companiei, cartofii prăjiţi conţin doar 9 ingrediente, nu 14. Acestea sunt următoarele: cartofi, ulei de rapiţă, ulei hidrogenat de soia, ulei de floarea soarelui, aromă naturală (din sursă vegetală), dextroză, acid citric (conservant), acid sodic pirofosfat (ajută la menţinerea culorii) şi dimetilpolisiloxan.

Practic, este vorba de cartofi care sunt prăjiţi într-un amestec de uleiuri vegetale. Se adaugă un acid care previne oxidarea cartofilor, o aromă naturală şi un conservant natural, deci ingredientele nu sunt periculoase.

Singurul ingredient relativ ciudat este dimetilpolisiloxanul, substanţă cunoscută şi sub numele de simeticonă, care se regăseşte şi în multe medicamente menite să combată balonarea.

Acest ingredient a fost adăugat tocmai pentru a preveni eventuale deranjamente intestinale, în cazul consumului unei mari cantităţi de cartofi prăjiţi, explică bucătarul Craig Good, autorul articolului preluat de Business Insider.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările