Casa Capşa: emblema Bucureştiului interbelic şi locul unde s-a născut prăjitura Joffre, desertul care i-a cucerit pe francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prîjitura Joffre are o istorie de 100 de ani
Prîjitura Joffre are o istorie de 100 de ani

Patiserii francezi au inventat de-a lungul timpului toate acele deserturi clasice pe care azi le considerăm universale, de la savarină la ecler, de la macarons la crema de zahăr ars. Chiar dacă gastronomia noastră include, mai degrabă, deserturi nepretenţioase, ne putem mândri cu o creaţie fină şi elegantă: prăjitura Joffre, care a împlinit un secol.

Însă cu mult înainte de acest desert, s-a născut locul ce avea să devină un reper al Bucureştiul interbelic: Casa Capşa.

Capşa are o tradiţie de peste un secol şi jumătate, fiind înfiinţată în 1852 de nepoţii unui cojocar macedo-român. Familia Capşa s-a stabilit la Bucureşti în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. În jurul anului 1869, Constantin şi Grigore Capşa, conduceau afacerea familiei. Grigore a fost elevul unui celebru cofetar francez, Belissaire Boissier. 

Citeşte aici cum a fost creată prăjitura Joffre, pentru vizita în România a generalului francez Joseph Jacques Césaire Joffre, care era diabetic. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite