Cartofii înverziţi, buni sau nu pentru consum? Ce se întâmplă dacă îi mănânci?

Cartofii înverziţi, buni sau nu pentru consum? Ce se întâmplă dacă îi mănânci?

Cartofii înverziţi conţin clorofilă, dar şi un compus toxic FOTO Shutterstock

Cartofii sunt cea mai consumată legumă din lume, indiferent de anotimp, şi oricine are acsă o rezervă mai mare sau mai mică. Dar dacă observi că toţi cartofii din săculeţ s-au înverzit, ce faci? Arunci totul sau îi foloseşti? Este sigur consumul lor?

Ştiri pe aceeaşi temă

Cartofii sunt cea mai consumată legumă la nivel mondial, nu doar pentru că sunt ieftini, ci Şi pentru că sunt foarte gustoşi şi pot fi folosiţi în zeci de preparate. În plus, sunt foarte rezistenţi şI pot fi consumaţi la câteva luni după recoltare.

Un fenomen întâlnit primăvara la cartofi - după ce au fost stocaţi în lunile de iarnă în depozite, supermarketuri, apoi la tine acasă - este înverzirea cojii. Asta se întâmplă atunci când tuberculul începe să producă singur clorofilă, din cauza expunerii la lumină şi la variaţii de temperatură. Problema este că, odată cu clorofila, în cartofii înverziţi se dezvoltă şi un compus toxic.

Află aici ce compus toxic se află în cartofii înverziţi şi ce se poate întâmpla dacă îi consumi..  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările