Amestecul toxic de resturi ieftine pe care îl mâncăm sub formă de „friptură”

Amestecul toxic de resturi ieftine pe care îl mâncăm sub formă de „friptură”

Carne lipită FOTO: Captură video

O vezi în magazine şi eşti convins că achiziţionezi carne macră. De fapt, e vorba de resturi de carne ţinute laolaltă de un „lipici” - transglutaminaza. Deşi este cunoscută în domeniul cărnii de peste 20 de ani, abia în urmă cu câţiva ani, în Statele Unite ale Americii, organizaţiile care promovează mâncarea sănătoasă au contestat folosirea ei ca pe o formă de „lipici” pentru carnea de vită, izbucnind un scandal pe această temă.

„Restaurantele, distribuitorii şi firmele de catering nu ar trebui să înşele publicul, spunându-le că mănâncă o bucată întreagă de carne. De fapt, carnea a fost lipită", declara senatorul Ted Lieu.

Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care se ocupă cu promovarea alimentelor sănătoase, au declarat că lipirea cărnii creşte şansele pentru dezvoltarea E.coli sau pentru alte contaminări. În plus, au avertizat cei de la Sindicatul Consumatorilor din SUA, carnea se poate contamina exterior, deoarece, din cauza lipiciului, bacteriile nu mai sunt distruse eficient în timpul gătitului, mai ales dacă vita este în sânge.

Tot procedeul este atât de bine realizat încât nici măcar experţii nu sesizează deosebirile.

Apăsaţi pe imagine pentru a urmări un video grăitor cu procesul prin care carnea provenită de la mai multe animale este lipită.

Mai puteţi citi:

Ce să faci ca să nu îţi uzi încălţămintea iarna: 10 trucuri utile la îndemâna tuturor

Calvarul de 20 de ani. Povestea bărbatului pe care visul american l-a transformat în cerşetor

VIDEO Ce a descoperit Einstein după o călătorie cu CFR-ul? Top 10 bancuri despre întârzierile trenurilor din România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: