Toyota RAV4 Plug-in Hybrid şi Yaris intră pe piaţa românească de la mijlocul anului

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid şi Yaris intră pe piaţa românească de la mijlocul anului

Noile RAV4 Plug-in Hybrid şi Yaris vor fi disponibile pe piaţa locală în a doua jumătate a acestui an. Modelele au fost prezentate luna trecută la Forumul Kenshiki de la Amsterdam.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima versiune plug-in hybrid a lui RAV4, cu o putere totală a sistemului de 306 CP, poate accelera de pe loc până la 100 de km/h în doar 6,2 secunde, mai mult, datele preliminare în ciclu WLTP indică o cantitate de emisii de doar 28 g de CO2/km. 
 
Noul RAV4 Plug-in Hybrid va fi noul reprezentant al familiei RAV4 din a cincea generaţie, un model cu peste 130.000 de comenzi înregistrate de la momentul lansării – începutul lui 2019, dintre care peste 115.000 vor circula în Europa de Vest în versiune hibridă. În acelaşi timp, RAV4 este modelul din familia Toyota cu cea mai dinamică evoluţie în 2019 pe piaţa românească (+65%).
 
“Tehnologia hybrid plug-in este o evoluţie naturală a tehnologiei noastre hibride şi un mijloc important pentru a ajuta la reducerea suplimentară a emisiilor în viitor. De la introducerea primului Prius în 1997, Toyota Motor Corporation a vândut peste 14 milioane de vehicule hibride în întreaga lume, din care 2,5 milioane în Europa”, a declarat Edit Târcolea, general manager al Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.
Noul RAV4 a fost prezentat luna trecută la Forumul Kenshiki 2020 de la Amsterdam, alături de noul Yaris, dar şi de alte modele şi concepte. 
Noul model Yaris, conceput pentru a fi cel mai sigur autovehicul compact de clasa B din lume, aduce în premieră filosofia Toyota New Global Architecture (TNGA) în cadrul segmentului de maşini compacte, odată cu debutul noii platforme GA-B şi al noului sistem hibrid ajuns la generaţia a patra. 
 
Toyota a redus lungimea totală a noului Yaris cu 5 mm şi, în acelaşi timp, a mărit ampatamentul cu 50 mm, asigurându-se că maşina este agilă, dar şi uşor de condus şi de parcat în oraş. Sistemul hibrid este dotat cu noul motor pe benzină Dynamic Force de 1.5 litri, cu trei cilindri şi ciclu Atkinson. La fel ca în cazul versiunilor cu patru cilindri de 2.0 şi 2.5 litri, tehnologia Dynamic Force beneficiază de îmbunătăţiri care reduc frecările interne, pierderile mecanice şi optimizează combustia.
Forumul Kenshiki de la Amsterdam a marcat şi anunţul făcut de Toyota Motor Europe privind planul de a introduce un nou model în linia sa locală. Este vorba despre un SUV compact bazat pe o nouă variantă a platformei GA-B, cea care stă la baza noului Yaris. Denumirea noului SUV compact, volumul de producţie şi momentul introducerii pe piaţă urmează să fie anunţate la Salonul Auto de la Geneva, unde vor fi prezente şi noul Yaris şi RAV4 plug-in.
 
Cu peste 14 milioane de şoferi de maşini hibride în întreaga lume, modelele Toyota şi-au dovedit calitatea, durabilitatea şi fiabilitatea remarcabile. Se estimează că vehiculele hibride Toyota conduc în total peste 500 de milioane de kilometri în întreaga lume în fiecare zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: