Emisiile maşinilor din Europa scad

Cifra medie a emisiilor de CO2 produse de maşinile noi din Europa a continuat să scadă în 2010, cu 3,7%, potrivit Agenţiei Europene de Mediu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îmbunătăţirea acestor rezultate duce media emisiilor de CO2 ale unei maşini noi din UE la 140 g/km şi aduce rezultatul foarte aproape de dezideratul european de 130 g CO2/km, reglementare care are ca termen-limită anul 2015.

Scăderea din 2010 este a doua din punct de vedere al valorii după introducerea schemei de monitorizare din 2000 şi vine în ciuda unei creşteri a capacităţii motoarelor şi a dimensiunilor maşinilor vândute. Tehnologiile avansate şi-au făcut loc şi pe bătrânul continent, conform datelor AEM, numărul autovehiculelor eco a ajuns la 13.000 şi cel al maşinilor electrice la 700. Până în 2010, nivelul emisiilor de CO2 ale vehiculelor noi a scăzut cu 12% din 2003, potrivit unui studiu independent.

America stă puţin mai bine din acest punct de vedere. Dincolo de Ocean, media nivelului de emisii ale autovehiculelor noi a scăzut cu 14% din 2007. Administraţia Obama are planuri ambiţioase din punctul de vedere al protecţiei mediului şi intenţionează să „ducă" această medie până la 62 mpg până 2025. Răspunsul de până acum al industriei auto este încurajator şi arată faptul că americanii sunt dispuşi să achiziţioneze autovehicule mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările