7 trucuri geniale pentru dezgheţarea maşinii: cum să scapi de gheaţa de pe parbriz, să eviţi aburirea geamurilor sau blocarea încuietorilor

7 trucuri geniale pentru dezgheţarea maşinii: cum să scapi
de gheaţa de pe parbriz, să eviţi aburirea geamurilor sau blocarea
încuietorilor

Trucuri practice pentru dezgheţarea maşinii. FOTO brightside.me

Vremea umedă şi rece creează adevărate probleme şoferilor. Fie că este vorba despre dezgheţarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau deblocarea încuietorile, câteva trucuri practice vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste problemele specifice iernii.

Ştiri pe aceeaşi temă

arna este anotimpul cel mai neplăcut pentru conducătorii auto, ninsoarea şi gerul provocându-le nenumărate probleme. Pe lângă schimbarea pneurilor sau grija condusului în condiţii de vreme rea, dezgheţarea maşinii reprezintă un adevărat coşmar pentru şoferi. Pentru a trece mai uşor de problemele create de vrema rea, brightside.me a realizat o listă cu trucuri pentru şoferi: 

Parbriz îngheţat

 Pentru a dezgheţa parbrizul se realizează un amestec din oţet şi apă (în raport de 3:1) şi se pulverizează pe geamurile îngheţate. O altă variantă este amestecul din cantităţi egale de spirt şi apă, cu puţin detergent de vase. Se pulverizează amestecul pe parbriz, iar gheaţa se va topi. 

Blocarea încuietorilor după îngheţare
Alcoolul poate îndepărta gheaţa pentru a vă permite să descuiaţi maşina. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi problema va fi rezolvată. De asemenea, puteţi utiliza şi metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte. 

Uşi îngheţate, greu de deschis
Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc puteţi uita rapid de problema uşilor îngheţate. Pulverizaţi lichid din spray pe garniturile din cauciuc şi frecaţi cu un prosop de hârtie.

Aburirea parbrizului

Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte uşoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de şters. Acest truc va curăţa cu uşurinţă fără a lăsa urme. Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat şi depozitarea acestuia sub scaunul maşinii. Va absorbi umezeala şi va preveni aburirea geamurilor.

Sfat: Nu lăsaţi sticle de apă deschise sau alte băuturi în maşină peste noapte.

Oglinzi laterale îngheţate
Pentru a evita îngheţarea oglinzilor retrovizoare le puteţi acoperi peste noapte cu pungi de plastic. A doua zi nu va mai fi nevoie să le curăţaţi.

Faruri îngheţate

În primul rând, curăţaţi farurile bine şi lăsaţi-le să se usuce. Apoi, alicaţi un strat subţire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecţia va dura câteva săptămâni.

În cazul în care autovehiculul este blocat în zăpadă
Dacă plecaţi la drum pe timp de iarnă, nu uitaţi să luaţi un sac de nisip în portbagaj. În cazul în care maşina rămâne blocată în zăpadă sau patinează, presăraţi nisip în dreptul anvelopelor. Un alt truc este utilizarea covoraşelor din maşină. Plasaţi-le sub pneuri, iar acestea vă vor ajuta să înaintaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările