Un spital din SUA a scos de pe lista de transplant de inimă un pacient nevaccinat

Un spital din SUA a scos de pe lista de transplant de inimă un pacient nevaccinat

Transplant - arhiva foto

Bărbatul de 31 de ani are nevoie de un transplant de inimă. Spitalul unde este internat a anunţat că l-a scos de pe lista de transplant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Brigham and Women din Bostona l-a scos de pe lista de transplant pe DJ Ferguson, scrie BBC.
 
Tatăl lui David spune că vaccinul împotriva COVID este împotriva „principiilor (fiului său), nu crede în vaccin”.
 
Spitalul Brigham and Women a precizat într-o declaraţie pentru BBC: „Având în vedere insuficienţa organelor disponibile, facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că pacientul care primeşte un transplant de organ are cele mai mari şanse de supravieţuire”.
 
Un purtător de cuvânt a mai precizat că spitalul cere „vaccinul împotriva COVID şi un stil de viaţă al candidaţilor pentru transplant care să creeze cele mai bune şanse pentru o operaţie reuşită şi să optimizeze supravieţuirea pacientului după transplant, având în vedere că că sistemul lor imunitar este drastic afectat”.
 
Jurnaliştii BBC arată că declaraţia atent formulată a spitalului poate sugera că în spatele neeligibilităţii pacientului pentru transplant stau alţi factori decât statutul său de nevaccinat, dar spitalul a refuzat să intre în detalii, motivând confidenţialitatea.
 
DJ Ferguson, care este în spital din noiembrie 2021, suferă de o afecţiune cardiancă ereditară care face ca plămânii săi să se umple cu sânge şi alte fluide, potrivit informaţiilor de pe un site de strângere de fonduri, GoFundMe.
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările