Un rus a încercat să mituiască cu 1 milion de dolari un angajat al Tesla, ca să fure secretele companiei

Un rus a încercat să mituiască cu 1 milion de dolari un angajat al Tesla, ca să fure secretele companiei

Compania Tesla din Nevada  Sursă foto: Wikimedia Commons

Un cetăţean rus care era în SUA cu viză turistică a recunoscut că a încercat să obţină ilegal informaţii secrete de la producătorul de maşini electrice Tesla. În acest scop, el i-a oferit mită 1 milion de dolari unui angajat al companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Egor Igorevici Kriucikov (27 de ani) este acuzat că a oferit unui angajat al Tesla 1 milion de dolari ca să plaseze programe de ransomware în reţeaua de calculatoare a fabricii de baterii a companiei din Nevada, scrie Digi24.

Dacă Tesla ar fi refuzat să plătească răscumpărarea, secretele companiei ar fi fost postate pe internet. Prin intermediul ransomware-ului voia să fure secretele companiei Tesla şi să obţină bani în schimbul lor. Programele ransomware fură informaţiile companiilor sau nu le mai permite utilizatorilor să le acceseze. 
 
Bărbatul a încercat să mituiască un angajat Tesla şi se pare că nu ar fi acţionat singur, ci ar fi avut în spate o reţea de crimă organizată. 
 
Kriucikov a spus la proces că guvernul rus ştia despre operaţiunea planificată. „Răspunsul rapid al companiei şi al FBI a împiedicat o scurgere majoră a datelor companiei şi a oprit schema de extorcare“, a precizat asistentul procurorului general interimar. 
 
Kriucikov a petrecut cinci săptămâni, anul trecut, în SUA, unde era cu viză turistică. Bărbatul l-a invitat în oraş pe angajatul Tesla şi au vorbit la telefon, dar angajatul a anunţat conducerea companiei, care a luat legătura cu FBI. Anchetatorii l-au instruit pe angajat să înregistreze conversaţiile cu rusul. 
 
Bărbatul ar putea petrece zece luni în închisoare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările