Trump a impus restricţii de călătorie în Statele Unite pentru membrii Partidului Comunist Chinez

Trump a impus restricţii de călătorie în Statele Unite pentru membrii Partidului Comunist Chinez

FOTO Shutterstock

Administraţia americană impune restricţii de călătorie în Statele Unite membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) şi familiilor acestora, o măsură denunţată de China, dezvăluie The New York Times (NYT).

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unor noi reglementări, publicate miercuri, validitatea vizelor membrilor PCC şi membrilor familiilor lor a fost limitată la o lună şi la o singură intrare pe teritoriul Statelor Unite, dezvăluie cotidianul, care citează surse apropiate dosarului.

Aceste vize erau valabile pe o perioadă maximă de zece ani.

„Este vorba în mod clar de o formă de opresiune politică a Chinei de către anumite forţe antichineze extreme din Statele Unite, care acţionează prin ideologie şi în cadrul unei mentalităţi profund înrădăcinate în Războiul Rece”, a denunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

Această măsură face parte dintr-un plan în curs vizând să apere Statele Unite de „influenţa răuvoitoare” a Partidului Comunist Chinez, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru NYT.

În mandatul său, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a lansat o serie de atacuri vizând China, de la ameninţări cu impunerea unor noi taxe vamale, la criticarea gestionării pandemiei de COVID-19 de către Beijing, denunţarea acaparării Hong Kongului de către China şi revendicări teritoriale în Marea Chinei de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările