Tillerson a refuzat să găzduiască un eveniment care să marcheze Ramadanul la Departamentul de Stat

Tillerson a refuzat să găzduiască un eveniment care să marcheze Ramadanul la Departamentul de Stat

Rex Tillerson Foto: EPA

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a refuzat o cerere de a găzdui un eveniment care să marcheze Ramadanul, luna sfântă pentru islam, au declarat doi oficiali americani citaţi de Reuters, care precizează că şeful diplomaţiei se distanţează astfel de o tradiţie de aproape 20 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând din 1999, secretari de Stat republicani şi democraţi au găzduit, aproape în fiecare an fie o cină iftar, ce rupe postul de zi din timpul Ramadanului, fie o recepţie cu ocazia Eid al-Fitr, la sfârşitul lunii.
 
Tillerson a respins o cerere din 6 aprilie a Biroului pentru religie şi afaceri globale din cadrul Departamentului de Stat pentru a găzdui o recepţie de Eid al-Fitr.
 
Refuzul său sugerează că nu există niciun plan anul acesta pentru niciun eveniment care să marcheze Ramadanul la Departamentul de Stat.
 
Contactat de Reuters, Tillerson a refuzat să comenteze. “Încă explorăm opţiunile posibile privind Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul lunii Ramadanului. Ambasadorii americani sunt încurajaţi să marcheze Ramadanul printr-o varietate de activităţi, care sunt organizate anual la misiuni din toată lumea”, a răspuns el.
 
Activişti musulmani au acuzat administraţia preşedintelui Donald Trump că are o atitudine neprietenoasă faţă de islam, în special prin tentativele de a le interzice cetăţenilor din mai multe ţări cu populaţie majoritar musulmană să intre în SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările