SUA ar putea furniza Ucrainei patru MLRS suplimentare într-un nou pachet de ajutor

SUA ar putea furniza Ucrainei patru MLRS suplimentare într-un nou pachet de ajutor

Foto: Profimedia

Ziarul Politico subliniază că în cazul în care Casa Albă va aproba o astfel de iniţiativă, numărul de MLRS furnizat Ucrainei va ajunge să se „dubleze”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statele Unite iau în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei încă patru sisteme de lansare multiplă de rachete (MLRS) ca parte a următorului pachet de asistenţă militară, conform ediţiei de sâmbătă a ziarului Politico, care citează surse din Pentagon.

Publicaţia subliniază că Statele Unite trimit deja patru HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) MLRS şi muniţii ghidate de precizie capabile să lovească ţinte la o distanţă de până la 80 km. În acelaşi timp, dacă va fi aprobată de către Casa Albă o astfel de iniţiativă, numărul de MLRS furnizat Ucrainei este planificat să se „dubleze”.

Politico subliniază că decizia finală privind livrarea a patru MLRS suplimentare ca parte a următorului pachet de ajutoare către Kiev nu a fost încă luată, iar numărul acestora „se poate schimba în ultimul moment”. După cum a subliniat sursa publicaţiei, conducerea americană intenţionează să „proceseze în funcţie de nevoile prioritare” ale armatei ucrainene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările