SUA iau în considerare să ridice restricţiile de călătorie pentru cetăţenii străini vaccinaţi

SUA iau în considerare să ridice restricţiile de călătorie pentru cetăţenii străini vaccinaţi

FOTO SHUTTERSTOCK

Un oficial al Casei Albe a dezvăluit miercuri pentru Reuters că administraţia Biden ia în considerare să condiţioneze intrarea călătorilor străini în SUA de vaccinarea completă anti-COVID-19 ca parte a planului de ridicare a restricţiilor care nu are însă un orizont de timp pe fondul răspândirii variantei Delta.

Ştiri pe aceeaşi temă

SUA nu sunt încă pregătite să renunţe la restricţii pe fondul creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta a coronavirusului a subliniat respnsabilul Casei Albe.
 
Administraţia Biden are grupuri de lucru a nivelul unor agenţii multiple care lucrează „pentru a avea un nou sistem pregătit pentru momentul în care putem redeschide călătoriile”, a spus oficialul, adăugând că acesta include „o abordare pe etape care, în timp, va însemna, cu excepţii limitate, că cetăţenii străini care călătoresc la Statele Unite (din toate ţările) trebuie să fie complet vaccinaţi. "
 
Unele ţări, inclusiv Canada şi Regatul Unit, relaxează sau ridică restricţiile pentru americanii vaccinaţi cu schemă completă.
 
Casa Albă a purtat discuţii cu companiile aeriene şi alte grupuri despre modul în care ar putea implementa o politică de a solicita vaccinuri pentru vizitatorii străini. Administraţia trebuie, de asemenea, să lămurească alte întrebări, inclusiv ce dovezi ar accepta de vaccinare şi dacă Statele Unite ar accepta vaccinurile pe care unele ţări le folosesc, dar care nu au fost încă autorizate de autorităţile de reglementare din SUA.
 
În prezent, Statele Unite interzic intrarea majorităţii cetăţenilor altor ţări care în ultimele 14 zile au fost în Regatul Unit,  cetăţenilor din cele 26 de naţiuni Schengen din Europa fără controale la frontieră, Irlanda, respectiv celor care sosesc din China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.
 
În prezent, singurii călători străini cărora li se permite să treacă pe cale rutieră în Statele Unite, din Mexic şi Canada, sunt lucrători esenţiali, cum ar fi şoferii de camioane sau asistentele medicale.
 
Nu a fost clar cât timp vor fi menţinute restricţiile existente, dar oficialul a reiterat că infecţiile „par să continue să crească în săptămânile următoare” şi că „Statele Unite vor menţine restricţiile de călătorie existente în acest moment”.
 
Oficialii din industrie cred că vor trece cel puţin săptămâni şi potenţial luni înainte ca restricţiile să fie ridicate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările