SUA anunţă că vor primi 125.000 de refugiaţi în 2022, de două ori mai mulţi decât în acest an

SUA anunţă că vor primi 125.000 de refugiaţi în 2022, de două ori mai mulţi decât în acest an

FOTO: EPA-EFE

Departamentul de Stat de la Washington a anunţat că Statele Unite sunt pregătite să primească în 2022 un număr dublu de refugiaţi faţă de anul în curs. Astfel, 125.000 de refugiaţi pot intra în SUA, transmite AFP. Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, numărul de refugiaţi, persoane strămutate în interiorul ţării lor şi de solicitanţi de azil a atins un record de 82,4 milioane în 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Joe Biden a creat o polemică în aprilie prin refuzul de a urca plafonul, aflat la un nivel istoric scăzut, de 15.000 de refugiaţi decis de predecesorul său, Donald Trump, potrivit Agerpres. 

Confruntat cu criticile taberei sale democrate, Biden a majorat acest plafon la 62.500 de persoane care se pot instala cu statut de refugiat în SUA în 2021.

Prin anunţul de luni, el îşi respectă promisiunea de a dubla această cifră pentru anul fiscal 2022, care începe la 1 octombrie, primul an fiscal complet al mandatului său de preşedinte.

Acest program îi vizează doar pe refugiaţii selectaţi după mai mulţi de verificare a dosarelor lor de către agenţiile americane de securitate şi informaţii în taberele ONU din lume pentru a fi relocaţi în SUA. Este vorba în general despre persoanele cele mai vulnerabile, precum vârstnicii, văduvele şi cei cu dizabilităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările