Statul New York ar putea impune noi legi de control al armelor

Statul New York ar putea impune noi legi de control al armelor

Evenimentul tragic din Newtown atrage după el o revizuire a legilor actuale.  FOTO Reuters

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, negociază implementarea uneia dintre cele mai dure legi de control asupra armelor, după un an marcat de violenţe armate soldate cu zeci de morţi în întreaga naţiune americană.

Pachetul de legi ar putea presupune noi restricţii privind armele de asalt, sancţiuni mai aspre pentru utilizarea armelor cu scopul de a comite o infracţiune sau noi limite privind numărul de gloanţe depozitate într-un magazin de arme.

Surse bine plasate au declarat pentru CBS că Andrew Cuomo poartă negocieri cu liderii Adunării şi ai Senatului pentru a pune la punct un pachet de legi care vizează controlul armelor şi care este aşteptat să reprezinte un răspuns dramatic la fenomenul periculos al posesiei de arme, care a cuprins întreaga ţară, inclusiv incidentul tragic de la Şcoala Elementară Sandy Hook din Newtown, statul Connecticut.

„Este un subiect extrem de controversat”,  a declarat Cuomo.  „Există foartă multă tensiune de ambele părţi. Unii oameni se opun cu vehemenţă , iar alţii sunt de părere că suntem nebuni că nu aprobăm legea”.

În Westchester a avut loc în urmă cu şase zile o întrerupere a cursurilor şcolii publice Hommocks din oraşul Mamaroneck, după ce un bărbat înarmat a încercat să pătrundă în clădire, ceea ce a făcut opinia publică să ia în considerare eventualitatea unei necesităţi a cotrolului politicii armelor.

„Pur şi simplu au loc prea multe incidente, care ar putea fi evitate dacă ar fi existat reglementări mai ferme în legătură cu asta. Nici măcar nu mai ai încredere că-ţi poţi trimite copiii în siguranţă la şcoală”, a declarat o mamă din oraşul Larchmont.

Cred că este necesară o reglementare a armelor, cu tot ce s-a întâmplat în ultima vreme. Evenimentele recente te pun pe gânduri şi atrag atenţia că trebuie să fii foarte precaut

Iniţiativa lui Cuomo a venit în contextul mediatizării unei noi reclame împotriva violenţei armate, lansate de Michael Bloomberg, primarul oraşului  New York, la filmările spotului participând şi mama uneia dintre victimele masacrului de acum doi ani din Tucson, statul Arizona.

Cuomo ar putea fi un potenţial candidat la preşedinţie în cursa electorală care va avea loc în 2016, iar această iniţiativă este considerată a fi benefică pentru a demonstra progresul statului New York în reglementarea politicii armelor, pe când autorităţile de la Washington încă ezită. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările