Pompeo, după plecarea bruscă a lui Bolton: „Aveam puncte de vedere diferite“

Pompeo, după plecarea bruscă a lui Bolton: „Aveam puncte de vedere diferite“

Mike Pompeo (stânga) şi John Bolton FOTO EPA-EFE

Secretarul de Stat Mike Pompeo recunoaşte că a avut multe dezacorduri cu John Bolton în ultimele luni, dar susţine că nu s-a aşteptat la o plecare atât de bruscă a acestuia din postul de consilier pentru securitate naţională la Casa Albă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toate lumea vorbeşte despre acest lucru de foarte mult timp, pur şi simplu existau momente când aveam puncte de vedere diferite despre felul în care trebuia să procedăm“, a declarat şeful diplomaţiei americane după apariţia informaţiilor privind concedierea, în varianta lui Donald Trump, sau demisia lui John Bolton, în varianta acestuia din urmă.

„Politica externă a preşedintelui Trump se va schimba profund. Opinia preşedintelui asupra războiului din Irak şi cea a lui John Bolton erau foarte diferite, iar preşedintele i-a spus asta foarte clar“, a subliniat la rândul său Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei.

Donald Trump a anunţat marţi că l-a concediat pe John Bolton.

„L-am informat pe John Bolton, aseară (luni seară, n. red.), că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă“, a scris liderul de la Casa Albă pe contul său de Twitter.

„Am dezaprobat puternic multe dintre sugestiile sale“, a adăugat el, precizând că un nou consilier pe probleme de securitate naţională va fi numit săptămâna viitoare.

Bolton a reacţionat repede după anunţul lui Trump, scriind pe Twitter: „M-am oferit să demisionez aseară şi preşedintele Trump a spus: «Hai să vorbim despre asta mâine»“.

John Bolton, în vârstă de 70 de ani, este un „şoim“ al politicii externe americane. A fost al treilea consilier pentru securitate naţională din era Trump şi cel mai dur dintre ei, fiind cunoscut faptul că l-a presat pe preşedintele american să adopte o poziţie fermă faţă de Afganistan, Coreea de Nord, Iran şi Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: