Patru din zece americani cred că Donald Trump nu va accepta o înfrângere, potrivit ultimului sondaj Ipsos/Reuters

Patru din zece americani cred că Donald Trump nu va accepta o înfrângere, potrivit ultimului sondaj Ipsos/Reuters

FOTO EPA-EFE

Peste patru din zece americani, susţinători ai ambelor tabere, Joe Biden şi Donald Trump, sunt de părere că preşedintele Trump nu va accepta o înfrângere, conform celui mai recent sondaj Reuters/ Ipsos, relatează Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, 22% din susţinătorii lui Biden, respectiv 16% din susţinătorii lui Trump, au declarat că sunt dispuşi să protesteze în cazul în care candidatul lor nu va câştiga alegerile, în contextul în care cetăţenii au exprimat îndoieli în privinţa corectitudinea alegerilor din Statele Unite.  Sondajul Reuters/ Ipsos a fost realizat în perioada 13-20 octombrie online pe un eşantion de 2.649 de americani cu drept de vot.
 
Dintre cei intervievaţi, 1.039 au votat în 2016 cu Trump şi îl vor vota şi în acest an, în timp ce 1.153 au spus că îl vor susţine pe Joe Biden.
 
Preşedintele american Donald Trump a spus în repetate rânduri că votul prin corespondenţă creează condiţii pentru fraudarea votului. Peste 55 de milioane de americani au votat deja anticipat atât personal, cât şi prin poştă, iar experţii estimează rate record de participare la vot.
 
Donald Green, doctor în ştiinţe politice la Universitatea Columbia, a avertizat că un rezultat strâns ar putea da naştere unor violenţe în SUA din partea ambelor tabere: „De aceea cu toţii ne dorim un rezultat cât mai dezechlibrat şi discrepant, care anunţă un câştig detaşat. În felul acesta vom evita toate confuziile”, potrivit Mediafax.
 
Cel mai recent sondaj Ipsos îl dă căştigător pe Biden, care ar obţine 51% din voturi. Biden conduce în Wisconsin, Michigan şi este aproape de egalitate cu Trump în Pennsylvania, Florida, Arizona şi Carolina de Nord.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările