Patru poliţişti s-au sinucis în urma asaltului de la Congresul SUA

Patru poliţişti s-au sinucis în urma asaltului de la Congresul SUA

Atacul asupra Capitoliului FOTO EPA-EFE

Patru poliţişti care au intervenit pentru a respinge atacul din 6 ianuarie asupra Congresului SUA s-au sinucis, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia din Districtul Columbia a anunţat luni că încă doi ofiţeri de poliţie care au păzit Capitoliul la 6 ianuarie au murit prin sinucidere.

Unul dintre cei doi, care lucra în cadrul poliţiei metropolitane din D.C. (MPD) din mai 2003, a fost găsit mort joi în locuinţa sa, iar al doilea, angajat al MPD din 2016, a fost găsit mort la 10 iulie, a precizat un purtător de cuvânt, potrivit agenţiei de presă Reuters, citată de Agerpres.

Alţi doi ofiţeri de poliţie care au apărat Capitoliul de simpatizanţii pro-Trump nemulţumiţi de înfrângerea favoritului lor în alegerile prezidenţiale şi-au luat viaţa la câteva zile de la asalt.

Sute de susţinători ai fostului preşedinte al SUA, republicanul Donald Trump, au luat cu asalt la 6 ianuarie clădirea Congresului în încercarea de a opri validarea victoriei democratului Joe Biden. Cinci persoane, între care un poliţist, au murit în timpul asaltului. În plus, peste 100 de poliţişti au fost răniţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările