Parlamentara republicană Liz Cheney nu elimină posibilitatea de a candida împotriva lui Trump în alegerile din 2024

Parlamentara republicană Liz Cheney nu elimină posibilitatea de a candida împotriva lui Trump în alegerile din 2024

FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Republicana Liz Cheney, care investigează modul în care Donald Trump a încercat să declare nul rezultatul alegerilor din anul 2020, nu a exclus posibilitatea de a candida împotriva fostului preşedinte american în alegerile prezidenţiale din 2024, relatează, duminică, AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Lucrul cel mai important este de a proteja ţara de Donald Trump”, a declarat Cheney, în timpul unui interviu transmis, duminică, pe postul ABC, informând că „va lua o decizie asupra (alegerilor din) 2024 puţin mai târziu”. 
 
Liz Cheney co-prezidează comisia parlamentară de investigare şi îl învinovăţeşte pe Trump că s-a aflat în centrul unei „tentative de lovituri de stat”, din dorinţa de a se păstra la putere după ce a pierdut în faţa actualului preşedinte american, Joe Biden. 
 
„Un om atât de periculos ca Donald Trump nu mai poate în mod categoric să se întoarcă în Biroul Oval”, a afirmat Liz Cheney, spunând că Partidul Republican „nu ar putea supravieţui” unei noi desemnări a lui Donald Trump. 
 
„Aceia dintre noi care cred în principiile şi idealurile republicane au responsabilitatea de a readuce partidul pe drumul cel bun”, a punctat republicana, fiica fostului vicepreşedinte al lui George W.Bush, Dick Cheney. 
 
Donald Trump, care se bucură în continuare de o influenţă remarcabilă în Partidul Republican, s-ar gândi să candideze din nou în anul 2024, unele mass-media afirmând că el şi-ar putea anunţa candidatura până la sfârşitul acestei luni, notează AFP, menţionată de Agerpres. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările