Parlamentara republicană Liz Cheney nu elimină posibilitatea de a candida împotriva lui Trump în alegerile din 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Republicana Liz Cheney, care investigează modul în care Donald Trump a încercat să declare nul rezultatul alegerilor din anul 2020, nu a exclus posibilitatea de a candida împotriva fostului preşedinte american în alegerile prezidenţiale din 2024, relatează, duminică, AFP.

„Lucrul cel mai important este de a proteja ţara de Donald Trump”, a declarat Cheney, în timpul unui interviu transmis, duminică, pe postul ABC, informând că „va lua o decizie asupra (alegerilor din) 2024 puţin mai târziu”. 

Liz Cheney co-prezidează comisia parlamentară de investigare şi îl învinovăţeşte pe Trump că s-a aflat în centrul unei „tentative de lovituri de stat”, din dorinţa de a se păstra la putere după ce a pierdut în faţa actualului preşedinte american, Joe Biden. 

„Un om atât de periculos ca Donald Trump nu mai poate în mod categoric să se întoarcă în Biroul Oval”, a afirmat Liz Cheney, spunând că Partidul Republican „nu ar putea supravieţui” unei noi desemnări a lui Donald Trump. 

„Aceia dintre noi care cred în principiile şi idealurile republicane au responsabilitatea de a readuce partidul pe drumul cel bun”, a punctat republicana, fiica fostului vicepreşedinte al lui George W.Bush, Dick Cheney. 

Donald Trump, care se bucură în continuare de o influenţă remarcabilă în Partidul Republican, s-ar gândi să candideze din nou în anul 2024, unele mass-media afirmând că el şi-ar putea anunţa candidatura până la sfârşitul acestei luni, notează AFP, menţionată de Agerpres. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite