Joe Biden, despre procesul morţii lui George Floyd: Mă rog ca verdictul să fie cel bun. Dovezile sunt copleşitoare

Joe Biden, despre procesul morţii lui George Floyd: Mă rog ca verdictul să fie cel bun. Dovezile sunt copleşitoare

Joe Biden FOTO: Getty Images

Preşedintele american Joe Biden a estimat, marţi, că probele în procesul în care este judecat un poliţist alb pentru uciderea afro-americanului George Floyd sunt „copleşitoare”, relatează AFP .

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mă rog ca verdictul să fie cel bun. După părerea mea, este copleşitor. Nu aş spune acest lucru dacă juriul nu s-ar fi retras să delibereze", a declarat Joe Biden în Biroul Oval.

Preşedintele american este e părere că familia lui George Floyd este „o familie bună”, după ce Casa Albă a anunţat că liderul a discutat cu aceştia luni, într-un moment în care juriul deliberează asupra vinovăţiei poliţistului acuzat de uciderea americanului de culoare.

„Preşedintele Biden a discutat ieri (luni - n.r.) cu familia lui George Floyd pentru a se pune la curent cu ultimele veşti şi pentru a o asigura că se va ruga pentru ea”, a anunţat într-o postare pe Twitter Jen Psaki, purtătoare de cuvânt a executivului american.

Juriul s-a retras luni pentru a delibera asupra vinovăţiei lui Derek Chauvin, poliţistul alb de 45 de ani judecat pentru crimă, omucidere involuntară şi violenţe voluntare care au dus la moartea lui George Floyd, pe care l-a arestat împreună cu alţi trei agenţi pentru o infracţiune minoră.

Timp de nouă minute, el şi-a ţinut genunchiul pe gâtul bărbatului afro-american, care era întins pe burtă şi cu mâinile încătuşate la spate. Agonia sa, filmată în direct de trecători, a şocat lumea şi a provocat manifestaţii de o amploare istorică împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti.

Procesul se derulează într-un climat de tensiuni şi de manifestaţii cotidiene după moartea recentă a unui tânăr de culoare la periferia Minneapolis, informează Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările