Fotografie istorică. Cine e ultimul militar american care a părăsit Afganistanul

Fotografie istorică. Cine e ultimul militar american care a părăsit Afganistanul

General-major Christopher Donahue / Foto Twitter / Department of Defense

După 20 de ani, SUA şi-a retras complet trupele din Afganistan, astfel punând capăt operaţiunilor militare. Ultimul american care a părăsit ţara a fost generalul-maior Chris Donahue, potrivit Comandamentul Central al SUA, care a postat pe Twitter o fotografie realizată printr-un dispozitiv de vizionare nocturnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Generalul Kennet McKenzie a anunţat luni, 30 august, că ultimul avion militar american a decolat de pe aeroportul din Kabul.

La Kabul s-au auzit focuri de armă, aparent pentru a sărbători plecarea americanilor.
 
Generalul McKenzie a precizat că 80.000 de civili au fost evacuaţi în ultimele săptămâni.

Potrivit CNN, generalul-maior Chris Donahue a fost ultimul soldat american care a părăsit Afganistanul. Imaginile de pe Twitter ăş înfăţişează pe bărbat cum urcă într-un avion de evacuare, pe aeroportul din Kabul.

Christopher T. Donahue este absolvent al academiei militare americane la West Point şi cariera lui în armată a început în 1992. Generalul de două stele a fost implicat în peste 17 teatre de război, în Afganistan, Irak, Siria şi alte locaţii, potrivit unui profil de pe site-ul oficial al armatei. Donahue a lucrat şi la Pentagon, servind ca asistent special al şefilor de stat major.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările