După 20 de ani, Hillary Clinton vorbeşte despre scandalul Lewinsky: cum vede abuzul de putere şi solicitările pentru demisia soţului său

După 20 de ani, Hillary Clinton vorbeşte despre scandalul Lewinsky: cum vede abuzul de putere şi solicitările pentru demisia soţului său

Hillary şi Bill Clinton FOTO Arhivă

În contextul mişcării #MeToo, care denunţă hărţuirea şi violenţa sexuală, cea de-a 42-a primă-doamnă a SUA, Hillary Clinton, a răspuns unor întrebări incomode legate de relaţia avută în perioada 1995-1996 de către soţul ei, Bill Clinton, cu Monica Lewinsky, stagiară la Casa Albă la acea vreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 20 de ani de la izbucnirea scandalului Lewinsky, Hillary Clinton spune că soţul ei a procedat corect că nu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al SUA. Mai mult, ea consideră că el nu a abuzat de putere în relaţia sa cu Monica Lewinsky, transmite AFP.

„Absolut nu“, a răspuns Hillary la CBS News întrebată fiind dacă Bill ar fi trebuit să-şi dea demisia după votul nefavorabil primit în Camera Reprezentanţilor în scandalul Lewinsky.

Întrebată apoi dacă această relaţie a constituit un abuz de putere, Clinton a spus: „Nu, nu“. Ea a explicat că, în pofida diferenţei de statut şi de vârstă, Monica Lewinsky „era o persoană adultă“.

În februarie, Monica Lewinsky, în prezent în vârstă de 44 de ani, a scris în Vanity Fair că #MeToo i-a oferit o perspectivă mai matură asupra relaţiei avute cu Bill Clinton şi crede acum că a fost un „abuz de putere“.

„Ideea consimţământului este discutabilă (…) A fost şeful meu, a fost cel mai puternic om de pe planetă. Avea cu 27 de ani mai mult decât mine şi suficientă experienţă de viaţă pentru a şti mai bine“, a concluzionat Lewinsky.

Ea a mai scris că a fost diagnosticată acum câţiva ani cu tulburări de stres post-traumatic, „în principal din cauza ostracizării publice“.

În urma izbucnirii scandalului Lewinsky, în 1998, Bill Clinton a fost acuzat că a avut o relaţie intimă cu o stagiară şi că a minţit în legătură cu acest fapt. Un an mai târziu, Senatul american a decis achitarea fostului preşedinte democrat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: