Cum comentează Trump noua procedură de destituire deschisă împotriva sa? Zvonuri privind demiterea lui Pence

Cum comentează
Trump noua procedură de destituire deschisă împotriva sa? Zvonuri privind demiterea lui Pence

Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, condamnă demersurile Partidului Democrat de a-l inculpa în vederea unei destituiri, a doua oară în mandatul său, apreciind că este vorba de „o continuare a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din istorica politică” americană, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trump a făcut aceste declaraţii la plecarea de la Casa Albă într-o vizită în Texas, la inaugurarea unei porţiuni a zidului împotriva imigranţilor, la frontiera cu Mexicul.

„Nu vrem violenţe”, a subliniat Trump în primele sale declaraţii de la sfârşitul săptămânii trecute.

El consideră că inculparea sa în vederea unei destituiri „provoacă o furie nemaipomenită”.

Zvonuri circulă online cu privire la o „înlocuire” în funcţie a vicepreşedintelui american Mike Pence de către miliardarul newyorkez.

Aceste zvonuri circulă după ce Pence a refuzat să nu certifice rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie şi victoria lui Joe Biden.

Susţinătorii lui Trump cer în mod zgomotos plecarea lui Pence.

Însă preşedintele Statelor Unite nu are puterea să-l demită pe vicepreşedinte, deoarece sunt aleşi pe acelaşi „ticket”, notează BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările