Cine este autorul atacului de la New York, soldat cu 8 morţi: un uzbek căsătorit şi cu doi copii, care lucra ca şofer pentru Uber

Cine este autorul atacului de la New York, soldat cu 8 morţi: un uzbek căsătorit şi cu doi copii, care lucra ca şofer pentru Uber

Sayfullo Habibullaevic Saipov FOTO AFP

Suspectul în atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, este căsătorit, are doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în New Jersey, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a intrat cu un camion închiriat de la Home Depot pe o alee pietonală şi pentru biciclete situată în apropiere de World Trade Center. Opt persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în urma atacului.
 
Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey.
 
Dilfuza Iskhakova, care locuieşte în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian că bărbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urmă cu şase ani, la sosirea din Uzbekistan. 
 
"Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult", povesteşte Iskhakova, adăugând că tânărul doar pleca şi venea de la serviciu, el lucrând la un depozit.
 
Iskhakova a mai susţinut că, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA.
 
Dilfuza Iskhakova a precizat că familia sa a pierdut legătura cu Saipov şi că acesta s-ar fi mutat din Ohio în Florida şi apoi în zona New York şi că în prezent este căsătorit şi are doi copii.
 
Uber a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.
 
Biletul din maşina atacatorului
 
Anchetatorii au găsit în camionul cu care suspectul în atacul de la New York a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicliştilor provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor 11, un bilet în care acesta afirmă că a acţionat în numele Statului Islamic. 
 
Conform CNN, care citează un oficial de rang înalt, bărbatul a lăsat un bilet în care susţine că a acţionat în numele ISIS.
 
Biletul a fost găsit în maşina cu care a intrat în mulţime şi era scris în limba engleză.
 
După ce s-a ciocnit şi cu un autobuz şcolar, suspectul a ieşit din maşină având asupra sa imitaţii ale unor arme de foc şi a fost văzut de un poliţist, care a tras în direcţia lui, rănindu-l în abdomen.
 
El a fost preluat de poliţie şi a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirugicale, în prezent starea sa fiind bună. Atacul este considerat ca fiind unul terorist. Martorii susţin că suspectul ar fi strigat "Allah Akbar".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările