Alegeri SUA 2020. Statul Michigan a certificat rezultatele voturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia electorală din statul Michigan a certificat rezultatul alegerilor cu 3 voturi pentru şi o abţinere. Joe Biden a întors acest stat-cheie la o diferenţă de 154.000 de voturi.

Comisia electorală a statului Michigan formată din 2 democraţi şi doi republicani au confirmat rezultatul votului după ce doi republicani, între care şi un candidat la Senat ce nu a obţinut un mandat în aceste alegeri ceruseră o amînare cu două săptămâni a certificării voturilor pentru un audit în comitatul Wayne unde democraţii au votat în număr mare. Peste 330.000 de voturi în favoarea democratului Joe Biden au fost înregistrate aici.

Astfel Joe Biden ia cele 16 voturi ale statului în Colegiul Electoral ce va vota preşedintele pe 14 decembrie.

Diferenţa de voturi în acest stat este de 2,8%, cea mai mare din toate statele unde echipa de campanie a lui Donald Trump contestă rezultatele voturilor, între care Georgia, Wisconsin şi Pennsylvania.

„Datoria comisie azi este una foarte clară”, a spus vicepreşedintele republican al comisiei.

„Avem o datorie de a certifica aceste rezultate pe baza voturilor exprimate. Este un fapt foarte clar. Avem limitele acestor voturi. Nu voi argumenta că nu este aşa”, a precizat acesta.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite