Administraţia Trump înăspreşte restricţiile împotriva Huawei, pentru a-i bloca accesul la cipuri

Administraţia Trump înăspreşte restricţiile împotriva Huawei, pentru a-i bloca accesul la cipuri

FOTO Shutterstock

Administraţia Trump a anunţat luni că înăspreşte restricţiile împotriva grupului chinez Huawei Technologies, pentru a-i bloca accesul la cipurile disponibile pe piaţă, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsurile Departamentului pentru Comerţ vor extinde restricţiile anunţate în luna mai, care au rolul să împiedice ca grupul chinez să obţină semiconductori fără licenţă specială, inclusiv cipuri fabricate de firme străine, dar care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie americană, transmite Reuters.
 
Administraţia de la Casa Albă va adăuga 38 de companii afiliate ale Huawei, din 21 de ţări, pe o listă neagră de companii a guvernului american, ridicând numărul total al acestora la 152, de când Huawei a fost inclusă pe listă în mai 2019.
 
”Noua regulă prevede clar că orice utilizare a software-ului american şi a echipamentelor americane este interzisă şi necesită o licenţă”, a subliniat secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross.
 
Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că schimbarea regulii ”va împiedica Huawei să ocolească legea americană prin producţia de cipuri alternativă şi furnizarea de cipuri finalizate”.

Într-o declaraţie transmisă către „Adevărul“, reprezentanţii Huawei au precizat următoarele:
 
„Huawei a contribuit substanţial la dezvoltarea Android la nivel global. În calitate de partener global principal al Android, compania a colaborat îndeaproape cu platforma sa open-source pentru a dezvolta un ecosistem de care să beneficieze atât utilizatorii, cât şi întreaga industrie.
 
Huawei va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii post-vânzare tuturor smartphone-urilor şi tabletelor Huawei existente care au fost vândute - sau care sunt încă pe stoc - la nivel global.
 
Vom continua să construim un ecosistem software sigur şi sustenabil, pentru a oferi cea mai bună experienţă tuturor utilizatorilor din întreaga lume.“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările