Şeful Statului Major Interarme al SUA, despre înfrângerea armatei afgane: Nimic nu indica o prăbuşire în 11 zile

Şeful Statului Major Interarme al SUA, despre înfrângerea armatei afgane: Nimic nu indica o prăbuşire în 11 zile

Generalul Mark Milley, al doilea din imagine, împreună cu secretarul Apărării Lloyd Austin FOTO EPA-EFE

Şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, spune că nimic nu indica faptul că armata şi guvernul afgan s-ar prăbuşi în 11 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mark Milley a reacţionat în legătură cu criticile referitoare la erorile de evaluare ale serviciilor de informaţii americane în ceea ce priveşte capacitatea autorităţilor afgane de a rezista în faţa ofensivei talibanilor.

„Nici eu, nici altcineva nu am văzut ceva care să indice o prăbuşire a acestei armate şi a acestui guvern în 11 zile”, a declarat generalul Mark Milley într-o conferinţă de presă, potrivit AFP.

În opinia sa, forţele se securitate afgane aveau „pregătirea, dimensiunea şi capacitatea de a-şi apăra ţara”.

„Era o chestiune de voinţă şi de gestionare. Nici eu, nici altcineva nu anticipam prăbuşirea unei armate de această dimensiune în 11 zile”, subliniat el.

Rapoartele serviciilor de informaţii indicau posibilitatea unei „preluări a puterii de către talibani după o prăbuşire rapidă a forţelor de securitate şi a guvernului afgan, dar durata acestui colaps rapid a fost, în general, estimată la săptămâni, luni şi chiar ani după plecarea noastră”, a reafirmat Mark Milley.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările