80 de milioane de americani şi canadieni au fost afectaţi de ninsori abundente, vânt şi îngheţ

80 de milioane de americani şi canadieni au fost afectaţi de ninsori abundente, vânt şi îngheţ

FOTO: EPA-EFE

Furtuna de iarnă de duminică, care a adus ninsori abundente, îngheţ şi vânt care a provocat întreruperi de curent, a afectat peste 80 de milioane de americani şi canadieni, dintre care cel puţin 150.000 de oameni au rămas fără electricitate, relatează PowerOutage.us.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de zboruri au fost anulate, iar alte mii au întârzieri. Circa 2.900 de zboruri interne sau internaţionale erau anulate la mijlocul după-amiezii de duminică, potrivit site-ului web FlightAware, iar aproximativ 2.400 aveau întârzieri.

În acelaşi timp, aproximativ 235.000 de persoane din sud-estul ţării nu aveau energie electrică, dintre care peste 150.000 din Carolina, potrivit Digi24. 

De asemenea, traficul rutier a fost întrerupt în mai multe state, şoferii fiind avertizaţi că drumurile sunt periculoase. Sunt posibile şi inundaţii de coastă, inclusiv la New York.

Din Carolina de Nord şi de Sud până în Munţii Apalaşi, gheaţa şi vânturile puternice au complicat situaţia

Statele Virginia, Georgia şi Carolina de Nord şi de Sud au declarate stare de urgenţă, zăpada depăşind 30 cm.  O porţiune din autostrada Interstate I95 a fost închisă în Carolina de Nord, iar în Georgia, plugurile de zăpadă erau la lucru înainte de prânz pentru a curăţa drumurile. 

Statul Florida (sud-est), mai obişnuit cu o vreme calmă chiar şi în această perioadă a anului, a fost afectat indirect când mai multe tornade însoţite de ninsoare, cauzate de această furtună de iarnă, au provocat duminică pagube materiale şi inundaţii de-a lungul coastelor, potrivit Weather Channel. De asemenea, Oraşul Atlanta, cu climă blândă, a văzut ninsori. 

Meteorologii spun că în unele zone se vor depune mai mult de 30 de centimetri de zăpadă, iar vânturile ar putea atinge puterea unui uragan pe coasta Atlanticului. Alerta meteo de iarnă priveşte peste 80 de milioane de persoane, potrivit media americane.

„Aerul arctic deja existent în centrul şi estul Statelor Unite se va combina cu acest sistem dinamic pentru a crea un strat gros de peste 30 de centimetri de zăpadă", potrivit NWS.

Nord-estul Statelor Unite a mai fost afectat de zăpadă la începutul lunii ianuarie, când sute de şoferi au rămas blocaţi aproape 20 de ore pe o arteră majoră care leagă capitala Washington.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările