UPDATE 7 motociclişti au murit şi alţi 3 au fost răniţi după ce s-au ciocnit cu o camionetă în apropiere de Boston

UPDATE 7 motociclişti au murit şi alţi 3 au fost răniţi după ce s-au ciocnit cu o camionetă în apropiere de Boston

FOTO Miranda Thompson/AP

Un grup de motociclişti, foşti puşcaşi marini, au intrat în coliziune cu o camionetă pe un drum provincial din statul New Hampshire, Noua Anglie, SUA. Şapte dintre ei au murit, trei fiind răniţi. Aceştia făceau parte dintr-un club de motociclişti format din veterani, partenerii lor, dar şi militari activi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE. Motocicliştii se îndreptau câtre un eveniment la Legiunea Americană când s-a produs accidentul, de fapt abia ce părăsiseră pensiunea unde erau cazaţi. O femeie care îi însoţea a scăpat nevătămată, după ce motocicleta ei s-a răsturnat la o distanţă ceva mai mare.

UPDATE. Doi dintre răniţi au fost externaţi. În camionetă se afla doar şoferul, un tânăr de 23 de ani, care lucra pentru o firmă de transport din Massachusetts. Nu se ştie încă în ce circumstanţe s-a produs accidentul, dacă şoferul a consumat alcool sau droguri sau dacă ar fi fugit de la locul accidentului, potrivit CNN.

Potrivit poliţiei din New Hampshire, o camionetă Dodge 2500 din 2016 s-a ciocnit vineri, la ora locală 6:30 p.m., cu un grup de motociclişti pe o autostradă din Randolph, la jumătate de kilometru de pensiunea unde erau cazaţi, potrivit New York Post.
 
Nu există încă informaţii despre modul în care s-a produs accidentul.
 
Randolph se află la trei ore distanţă de Boston.
Statul american New Hamphshire nu are legi care să oblige motocicliştii să poarte cască.
 
La momentul sosirii echipelor de intervenţie, camioneta ce transporta o remorcă-platformă era în flăcări.
 
Martorii descriu scene „devastatoare”, trecătorii încercând să acorde ajutor motocicliştilor căzuţi. În afară de cei şapte care au murit, ar mai fi doi răniţi care au fost transportaţi la spital, un al treilea fiind preluat cu un elicopter. Nu se cunoaşte nimic despre starea lor, relatează The Guardian
 
 
FOTO Miranda Thompson/AP
   
Motoclicliştii erau membri ai clubului Marine JarHeads MC, o comunitate extrem de unită.
 
Unul dintre martori, un şofer aflat în trafic, la mică distanţă de locul accidentului, povesteşte că a văzut camioneta în flăcări pe marginea drumului şi şase motociclete.
 
„Oamenii zăceau pe iarbă. Erau oameni care le puneau bandaje, ca să fie siguri că nu se mişcă”, spune el.
 
 
Proprietarului pensiunii unde erau cazaţi cea mai mare parte a motocicliştilor a povestit că a mers împreună cu un doctor, de asemenea oaspetele său, pentru a acorda ajutor la faţa locului. Mai mulţi oameni au sărit în ajutor, dar unii motociclişti erau deja morţi.
 
Charlie St Clair, directorul executiv al Asociaţiei Laconia Motorcycle Week, gazda unuia dintre cele mai importante raliuri din stat, a spus că nu-şi aminteşte să fi avut loc un accident de asemenea dimensiuni care să implice motociclişti: „Este tragic. Oamenii aştia ieşiseră să facă o plimbare pentru a se bucura de o zi frumoasă, şi nu prea am avut parte de ele în ultima vreme. Şi se întâmplă aşa ceva, n-are niciun sens.
    

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: