VIDEO Imagini tulburătoare cu scene de tortură într-un penitenciar din Rusia: statul nu vede motive pentru deschiderea unui dosar penal

VIDEO Imagini tulburătoare cu scene de tortură într-un penitenciar din Rusia: statul nu vede motive pentru deschiderea unui dosar penal

FOTO Captură YouTube via Novaia Gazeta

Un filmuleţ cu un bărbat torturat într-un penitenciar din Rusia face înconjurul internetului şi stârneşte comentarii dezaprobatoare în rândul publicului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întins pe o masă, un bărbat este bătut cu bastoane la tălpi şi la gambe. Deţinutul ţipă şi cere milă, dar primeşte în schimb o porţie sănătoasă de apă turnată dintr-o găleată.

„Uite cum i se umflă picioarele“, spune un gardian.

Colegii săi nici nu atrag atenţia. Îl pun pe deţinut în genunchi şi îl bat peste faţă.

Scenele, nerecomandate persoanelor sensibile, durează aproximativ 10 minute. Ele ar fi fost filmate anul trecut într-un penitenciar din Iaroslavl, cu un dispozitiv portabil purtat obligatoriu de către angajaţii Serviciului Federal Penitenciar al Federaţiei Ruse (FSIN).

Filmuleţul a ajuns în posesia fondului „Verdict Public“ şi a fost publicat de Novaia Gazeta.

Potrivit gardienilor, acest tratament ar fi fost aplicat pentru că bărbatul ar fi opus rezistenţă.

Avocatul deţinului a depus plângeri la Comitetul de Anchetă şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar statul rus a precizat că nu existe motive pentru deschiderea unui dosar penal.

citeste totul despre: