Rusia va trimite o actriţă şi un regizor pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a filma primul film de ficţiune în spaţiu

Rusia va trimite o actriţă şi un regizor pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a filma primul film de ficţiune în spaţiu

Actriţa Iulia Peressild

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat, joi, că o va trimite pe actriţa Iulia Peressild, 36 de ani, şi pe regizorul Klim Shipenko, 37 de ani, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza primul film de ficţiune în spaţiu, potrivit AFP.

 "Plecarea expediţiei este prevăzută pentru 5 octombrie 2021 de pe cosmodromul Baikonur, la bordul navei spaţiale Soyuz MS-19", se arată într-un comunicat al Roscosmos.   
 
Filmul, al cărui titlu provizoriu este "Provocarea", este o "dramă spaţială", potrivit agenţiei spaţiale ruse. Va fi realizat de Shipenko, autor al filmelor ruseşti "Kholop", "Salyut-7" şi "Text". 
 
Comunicatul nu oferă niciun detaliu despre povestea filmului, nici despre rolul lui Peressild.
 
Filmul este coprodus de Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, care a vorbit despre ambiţia sa ca Rusia să fie prima ţară care produce un film în spaţiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările