Rusia. Putin anulează Linia Directă cu cetăţenii: „Nu este necesar să o păstrăm în formatul tradiţional în acest an”

Rusia. Putin anulează Linia Directă cu cetăţenii: „Nu este necesar să o păstrăm în formatul tradiţional în acest an”

Vladimir Putin FOTO kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a anulat conferinţa anuală de întrebări şi răspunsuri cu publicul din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat purtătorul său de cuvânt, potrivit The Moscow Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A făcut deja Linia Directă în ultimele luni. Nu este necesar să păstrăm Linia Directă în formatul tradiţional”, a declarat Dmitri Peskov, referindu-se la declaraţiile anterioare ale lui Putin legate de noul coronavirus.

Potrivit lui Peskov, unele „elemente” ale Liniei Directe vor fi adăugate dialogului maraton cu presa, prevăzut să aibă loc în decembrie.

Aflat de 21 de ani la putere, Vladimir Putin ar fi trebuit să ţină în acest an a 18-a sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii. Preşedintele rus a anulat de două ori acest eveniment: în 2004 şi 2012.

Linia Directă 2020 ar fi trebuit să aibă loc într-un context delicat pentru liderul de la Kremlin, marcat de protestele de la periferie, otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi, manifestaţiile anti-Lukaşenko din Belarus, menţinerea tensiunilor cu Occidentul şi pandemia de COVID-19, care a lovit puternic economia rusă.

Rusia este a patra cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, având oficial până acum 1.041.007 cazuri, dintre care 18.135 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările