Rusia expulzează 85 de diplomaţi francezi, italieni şi spanioli. Reacţia Franţei: „Nu are temei juridic”

Rusia expulzează 85 de diplomaţi francezi, italieni şi spanioli. Reacţia Franţei: „Nu are temei juridic”

Foto: Shutterstock

Rusia a anunţat miercuri că a expulzat 85 de diplomaţi europeni: 34 de francezi, 24 de italieni şi 27 spanioli. Hotărârea Moscovei vine după acţiunile asemănătoare ale Parisului, Romei şi Madridului, informează Reuters şi Tass.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diplomaţii au termen de două săptămâni să părăsească ţara, conform unui comunicat al Ministerului rus de Externe, menţionat de agenţia Tass. Ambasadorii celor trei ţări au fost convocaţi pentru a fi anunţaţi de această hotărâre. 
 
Franţa a reacţionat afirmând că regretă hotărârea Moscovei, care „nu are temei juridic”.
 
De asemenea, şi premierul italian Mario Draghi a făcut o afirmaţie cu privire la hotărârea Rusiei de a expulza 24 de diplomaţi. Prim-ministrul Italiei a afirmat că decizia este „un act ostil”, conform Reuters.
Draghi a mai spus că această hotărâre „nu trebuie în niciun caz să ducă la o întrerupere a canalelor diplomatice, pentru că prin acele canale poate fi atinsă pacea şi noi dorim acest lucru”. 
 
Pe 17 mai, Rusia a mai anunţat expulzarea a doi diplomaţi finlandezi ca replică faţă de o măsură similară a Helsinki, a anunţat marţi Ministerul rus de Externe, relatează AFP. 
 
De asemenea, Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat, joi, 5 mai, că a numit ”persona non grata” şapte diplomaţi danezi, ca replică la o acţiune similară luată de Copenhaga când a expulzat 15 diplomaţi ruşi în luna aprilie. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările