Rusia expulzează doi diplomaţi finlandezi

0
0
Serghei Lavrov, ministru al Afacerilor Externe din Federaţia Rusă FOTO Arhivă
Serghei Lavrov, ministru al Afacerilor Externe din Federaţia Rusă FOTO Arhivă

Diplomaţia rusă a decis să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură de retorsiune faţă de o măsură similară a Helsinki, anunţă marţi Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus, anunţă într-un comunicat Moscova.

În cadrul acestei convocări, diplomaţia rusă a „protestat puternic” faţă de expulzareav a doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Finlanda.

„Ambasadorul a fost informat că, în răspuns la acţiuni ale autorităăţilor finlandeze, partea rusă a decis să interzică sejurul a doi membri ai personalului Ambasadei Finlandei”, precizează diplomaţia rusă.

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident.

Acest anunţ intervine după ce Finlanda şi-a anunţat duminică candidatura „istorică” la aderarea la NATO, o consecinţă directă a invaziei ruse a Ucranei, urmată îndeaproape de către Suedia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat luni că Moscova va reacţăiona la „desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO” pe teritoriul acestor două ţări nordice.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite