Rusia anunţă că nu va mai tolera „provocări” în apele Crimeei. „Le vom respinge cu duritate maximă, indiferent de ţară“

Rusia anunţă că nu va mai tolera „provocări” în apele Crimeei. „Le vom respinge cu duritate maximă, indiferent de ţară“

Distrugătorul britanic HMS Defender care a pătrus în apele Mării Negre ale Rusiei. FOTO Profimedia

Rusia nu va mai tolera „provocări” în apele Crimeei, cum a fost incidentul în care a fost implicat luna trecută distrugătorul britanic HMS Defender, a declarat miercuri secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al preşedinţiei ruse, Mihail Popov.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest tip de acţiuni va fi respins cu metode de o duritate maximă, indiferent cărui stat îi aparţine transgresorul”', a spus Popov într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta, relatează Agerpres.

El a calificat drept „provocare premeditată” incidentul în care a fost implicat pe 23 iunie distrugătorul britanic HMS Defender care, potrivit Moscovei, a pătruns circa trei kilometri în interiorul apelor ruseşti. Rusia consideră că apele din apropierea Crimeei anexate îi aparţin, în timp ce Londra a dat asigurări că nava sa efectua o traversare paşnică dinspre portul ucrainean Odessa către Georgia. 

„'Le sugerăm adversarilor noştri să mediteze foarte adânc dacă merită să desfăşoare astfel de provocări, ţinând cont de capacităţile Forţelor Armate ale Rusiei”, a spus oficialul rus, potrivit. 

El a estimat că, judecând după declaraţiile oficialilor britanici, care au insistat asupra principiului „liberei navigaţii”, nu este exclus să continue „acţiunile provocatoare ale navelor britanice”. 

„Din nefericire, forţele navale ale ţărilor NATO au fost alese drept instrument de presiune şi provocare contra Rusiei folosind o interpretare arbitrară a dreptului maritim internaţional şi a tradiţiilor navigaţiei”, a mai spus Mihail Popov. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările