Putin inaugurează la volan o autostradă în valoare de un miliard de dolari, în Crimeea

Putin inaugurează la volan o autostradă în valoare de un miliard de dolari, în Crimeea

Vladimir Putin kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat -la volan, voind astfel să arate că este la conducere - o nouă autostradă în Crimeea, o fostă republică autonomă din Ucraina, a cărei anexare de către Rusia, în urmă cu şase ani, este denunţată ca ilegală de către comunitatea internaţională, relatează Euronews.

Este vorba despre un proiect în valoare de un miliard de dolari care asigură o legătură între portul strategic Kerci - un punct de trecere între Marea Neagră şi Marea Azov - şi Sevastopol, situat în celălalt capăt al Peninsulei.
 
   
 
 
Însă această nouă infrastructură este doar încă o nouă piatră la edificiul pe care-l vrea liderul de la Kremlin, pentru a impune acapararea Moscovei în Crimeea.
 
În 2018, Rusia a inaugurat un pod de 19 kilometri peste Strâmtoarea Kerci, care asigură o legătură între Peninsula Crimeea şi regiunea rusă Krasnodar.
 
Acest proiect, în valoare de peste trei miliarde de dolari, răspunde de asemenea unor nevoi atât practice, cât şi geopolitice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările