Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că Rusia nu va mai tăia livrarea de gaze pentru alte ţări europene

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că Rusia nu va mai tăia livrarea de gaze pentru alte ţări europene

FOTO Shutterstock (Arhivă)

Rusia a informat joi că nu se aşteaptă ca Gazprom să reducă furnizarea de gaze către alţi clienţi europeni şi a afirmat că metoda prin care cumpărătorii plătesc în ruble pentru gaze funcţionează aşa cum era planificat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gazprom a sistat de la 1 iunie furnizarea de gaze naturale către Orsted (Danemarca) şi Shell Energy, care livrează o parte din gaze Germaniei, fiindcă nu au plătit în ruble pentru gazele livrate în luna aprilie, relatează Reuters, menţionată de Agerpres. 
 
Gazprom a solicitat clienţilor europeni să achite în ruble pentru livrările de gaze ruseşti, ca urmare a măsurilor restrictive impuse Rusiei pentru declanşarea „operaţiunii speciale” în Ucraina. 
 
 
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat joi că oricine urma să fie tăiat de la furnizări nu mai primeşte acum gaze ruseşti. 
 
„Sistemul funcţionează ... şi cei care primesc gaz lucrează conform noului sistem”, a declarat ziariştilor Peskov. 
 
Întrebat dacă ar trebui aşteptate noi întreruperi de gaze, Peskov a răspuns : „Nu”. 
 
Companiile din Germania, Italia şi Franţa au informat că vor colabora în cadrul noii scheme de plăţi a Moscovei pentru a păstra livrările, în condiţiile în care Europa vrea să-şi reducă gradual dependenţa de energia din Rusia în următorii ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările