Opoziţia rusă este un „vid“ lipsit de idei, afirmă purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin

Opoziţia
rusă este un „vid“ lipsit de idei, afirmă purtătorul de cuvânt al lui Vladimir
Putin

Vladimir Putin speră ca în Rusia să apară o opoziţie puternică

Kremlinul nu poate dialoga cu opoziţia din Rusia, deoarece este imposibil de pornit un dialog cu un „vid“ lipsit de idei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

 

„În opinia mea, nu avem lideri ai opoziţiei pregătiţi să îşi asume responsabilităţile“, a declarat Dmitri Peskov într-un interviu pentru postul public rus Rossia 24.

„Vorbim mereu despre un dialog constructiv, însă acesta nu se poate realiza cu un vid. Un dialog constructiv poate exista doar cu cineva care are substanţă“, a subliniat acesta.

Peskov a subliniat totuşi că opoziţia „trebuie neapărat să existe şi să aibă un program constructiv“.

„Sperăm că mai devreme sau mai târziu, vom vedea apariţia acestei opoziţii“, a adăugat acesta.

Un val de contestare fără precedent a cuprins Rusia după alegerile legislative din decembrie 2011 câştigate de partidul Rusia unită aflat la putere şi marcate de fraude, conform opoziţiei care a reunit atunci 100.000 de manifestanţi la Moscova împotriva lui Vladimir Putin.

Însă după revenirea lui Putin la Kremlin în mai 2012 şi o întărire drastică a controlului asupra societăţii civile, opoziţia - criticată şi pentru caracterul eterogen şi incapacitatea sa de a obţine un program politic adevărat - nu a mai reuşit să mobilizeze miile de protestatari şi pare să se fi stins. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările