O organizaţie media a depus o plângere împotriva Rusiei la CEDO

O organizaţie media a depus o plângere împotriva
Rusiei la CEDO

Redacţia din Moscova a postului RFE/ RL FOTO TASS

Biroul din Moscova al postului Radio Free Europe/ Radio Liberty (RFE/RL) a anunţat joi că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu amenzile primite din partea autorităţilor ruse, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

RFE/ RL, un post finanţat de Statele Unite, a fost amendat masiv în acest an în Rusia pentru faptul că nu s-a identificat drept „agent străin” în materialele sale, aşa cum prevede o lege introdusă sub regimul Putin.

Potrivit RFE/ RL, autorităţile ruse aplică aceste amenzi pentru a o forţa să părăsească ţara.

Autorităţile ruse au clasificat RFE/ RL drept „agent străin” în 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio.

Conform legii actuale, autorităţile ruse pot clasifica drept „agenţi străini” organizaţii nonguvernamentale şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului sub motivul că ar face activităţi politice cu finanţări externe. În realitate, legea este folosită împotriva entităţilor care critică abuzurile puterii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările