O nouă ameninţare cu armele nucleare lansată de Medvedev: „Ideea de a pedepsi ţara cu cel mai mare arsenal nuclear din lume este absurdă”

O nouă ameninţare cu armele nucleare lansată de Medvedev: „Ideea de a pedepsi ţara cu cel mai mare arsenal nuclear din lume este absurdă”

Dmitri Medvedev a ameninţat din nou cu armele nucleare FOTO AFP

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a lansat, miercuri, 6 iulie, un avertisment cu privire la sancţiunile luate împotriva ţării sale, ca urmare a declanşării invaziei din Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii", a scris pe contul său Telegram actualul vicepreşedinte al Consiliu de Securitate al Rusiei.
 
Declaraţia acestuia vine în contextul în care Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează asupra unor presupuse crime de război comise în Ucraina.
 

Acuză SUA 

Dmitri Medvedev a acuzat, de asemenea, SUA că vor să aducă Rusia în faţa instanţelor internaţionale, cu toate Washingtonul nu a fost niciodată pedepsit pentru războaiele pe care le-a purtat în lume. 
 
Medvedev a fost preşedinte din 2008 până în 2012, când Vladimir Putin a părăsit pentru o perioadă Kremlinul, din cauza limitei privind numărul de mandate prezidenţiale consecutive, pentru a conduce guvernul, potrivit Agerpres. Acesta a mai fost premier în perioada 2012 - 2020.

Deşi era considerat un  om politic moderat, acesta s-a remarcat ca unul dintre cei mai mari susţinători ai invaziei din Ucraina şi un oponent al ţărilor occidentale. 

Vă recomandăm să mai citiţi şi 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările